tennis het nieuwsbladcriterium - Familie Windelinckx regeert op dubbeltornooi van TC De Vloer

‘Zelfde genen en plezier’

© Luc Verbruggen

Op het grote dubbeltoRnooi van Het Nieuwbladcriterium op TC De Vloer in Herent kregen de plaatselijke specialisten het hard te verduren van de familie Windelinckx van buurclub Tennis Wezemaal. Charon won zowaar in twee van de hoogste reeksen.

JOHN ROLAND MARIS

Het dubbelcriterium van TC De Vloer in Herent staat in de regio bekend als een van de grootse op diverse vlakken. Er namen 200 ploegen deel, maar ook de sportieve waarde en de sfeer waren weer top.

‘Spelers en speelsters die hier ooit meedoen, komen terug’, zegt wedstrijdleider Jos Vanden Wyngaerd. ‘Daardoor ken ik ze ook bijna allemaal, temeer omdat ik ze ook zie op andere grote dubbeltornooien als Tennis Wezemaal en Kiksham, waar ik ook de wedstrijdleiding doe. Zij kennen elkaar en mij uiteraard ook.’

Het klikte op TC De Vloer weer wonderwel. Tot op tien minuten van het einde van de laatste finales kon Vanden Wijngaerd zelfs altijd buiten laten spelen. Alleen een onweer joeg de ploegen toen naar binnen voor de laatste spelletjes van het tornooi.

‘Het was een onvoorziene situatie, maar ik denk niet dat de uitslagen erdoor beïnvloed werden’, zegt Charon Windelinckx, die in vrouwen 90 punten op dat moment met haar dubbelpartner Janne Claus aan het winnen was van thuisspeelsters Barbara Gyde en Katy Willems.

Charon Windelinckx won eerder op de dag met Nicolas Gordts ook al de finale DG 140 tegen Pascale Veraverbeke en Dieter Van Steenkiste. Zij was trouwens niet de enige Windelinckx op de tabellen van TC De Vloer. Drielingzus Charis speelde twee halve finales en broer Jarich klopte met dubbelpartner Joren Claus (mannen 60) Tim Haesendock en Fred Raemaekers.

‘Met mijn drielingbroer Jarino erbij waren we allicht nog wat verder doorgestoten, maar zijn vriendin speelt voor Kromveld. Hij speelt liever in haar buurt’, lacht Charon.

Dat er een geheim zit achter de familiale successen vindt Charon niet. ‘Wij hebben allemaal dezelfde genen, maar het is toch vooral het gedeeld tennisplezier dat ons vooruithelpt.’

‘We spelen graag competitie, we winnen graag en we geven allemaal al wat tennisles. Kortom, tennis maakt deel uit van ons leven. Daarom spelen we ook zo graag dubbel. Plezier beleven in team, tijdens en na de wedstrijden is het fijnste aan het tennis.’

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio