Eerste ontwerp woon- en zorgcentrum De Faluintjes klaar

Aalst -

Het bureau Areal Architecten, de ontwerper van het OCMW-woonzorgcentrum De Faluintjes in Baardegem, heeft de eerste plannen van het toekomstige rusthuis klaar.

De OCMW-raad heeft de ontwerpopdracht voor de bouw van het nieuwe woonzorgcentrum in Baardegem toegekend aan Areal Architecten uit Antwerpen. Het winnende ontwerp telt drie bouwlagen en zal een thuis bieden aan 85 bewoners. ‘Net als bij de andere bouwprojecten koos het OCMW voor een kleinschalig woonzorgcentrum dat een comfortabele omgeving voor bewoners en personeel garandeert’, zegt OCMW-voorzitter Sarah Smeyers (N-VA).

‘We hechten veel belang aan praktische oplossingen om bijvoorbeeld loopafstanden te beperken, maar ook aan oplossingen om zwaar zorgbehoevenden en personen met dementie zo aangenaam mogelijk te huisvesten.’

‘Het woonzorgcentrum moet passen in de dorpskern’, vervolgt Thomas Cols van Areal Architecten. ‘We kiezen daarom voor metselwerk in lichtrode en frisse tinten, geaccentueerd met licht gekleurd schrijnwerk en dorpels, en dakranden in prefab beton.’

Ruimte voor kapper

In het ontwerp van woonzorgcentrum De Faluintjes is ook plaats voor een restaurant, cafetaria, en een kapper voorzien. De kostprijs van het project wordt geraamd 8,8 miljoen euro. Waarschijnlijk in december 2014 kan een subsidiedossier worden ingediend bij de Vlaamse overheid. Als er groen licht is voor de subsidies, zal er een bouwaanvraag worden ingediend.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio