Giraf botst tegen brug tijdens transport en sterft

Giraf botst tegen brug tijdens transport en sterft

Foto: Twitter

Als je een giraf vervoert in je laadbak, rij je beter niet onder een lage brug door. Klinkt logisch, maar een Zuid-Afrikaanse bestuurder deed het toch. Het arme dier botste hard tegen de brug en overleefde het niet.

Tijdens het transport namen automobilisten al gretig foto’s van het niet-alledaagse transport. Twee giraffen achteraan een vrachtwagen: ze waren plots overal op Instagram en Twitter. Jammer genoeg liep het minder leuk en grappig af.

Een van de giraffen kwam hard in aanraking met een brug toen de vrachtwagen daar onderdoor wilde rijden. Het dier overleefde de feiten niet. ‘We weten alleen dat er sprake is van een ernstig letsel aan het hoofd’, vertelde de lokale politie aan Eye Witness News. ‘We zetten ons onderzoek voort en zullen streng optreden tegen de verantwoordelijken.’

Het was een van de automobilisten die op Twitter postte wat er echt gebeurd was. ‘Het dier botste tegen de brug en stierf. Vreselijk, ik wilde dat ik dit niet gezien had.’

Heel wat mensen op Twitter maakten spontaan de vergelijking met The Hangover 3, de film waarin iets gelijkaardigs gebeurt met een giraf.

Corrigeer

MEER NIEUWS