Ilse Heylen pakt brons in Miami

Ilse Heylen pakt brons in Miami

Foto: BELGA

Een week nadat ze goud won op de World Cup van Santiago de Chile, veroverde Ilse Heylen vrijdag brons op de World Cup van Miami. ‘Ik ben klaar voor het wereldkampioenschap van eind deze maand in Chelyabinsk’, verklaarde de 37-jarige judoka na afloop.

Als eerste reekshoofd was Ilse Heylen (IJF-9) vrijgeloot in de eerste ronde. Daarna werd het het festival van strafpunten. Heylen won haar eerste kamp van de dag op strafpunten (1 tegen 3) tegen de Argentijnse Oritia Gonzalez (IJF-53). In de daarop volgende halve finale deden de strafpunten haar de das om. In een evenwichtig gevecht kreeg ze 3 strafpunten achter haar naam en haar opponent, de Braziliaanse Eleudis Valentim (WR-30) slechts 2. Tenslotte versloeg ze in de kamp voor brons de Luxemburgse Marie Müller, die op 19 seconden voor het einde haar vierde strafpunt moest incasseren en dat betekent in het judo de uitsluiting met ippon.

‘Müller bleef passief wachten op de beweging waarmee ik vorige week in Chili de Amerikaanse Delgado in de finale versloeg, maar het zou natuurlijk dom geweest zijn om met diezelfde beweging uit te pakken’, vatte Ilse Heylen het beslissende duel samen. ‘Ik vocht tactisch een perfecte match zodat ik constant kon domineren. Ik kom nu een paar dagen naar België en vertrek op 10 augustus voor een laatste voorbereidende stage naar Polen. Dan vlieg ik rechtstreeks door naar Rusland voor het WK. Ik voel mij er klaar voor.’

Corrigeer

Meest Gelezen Sport