Dirk Van Tichelt is twijfelachtig voor WK judo

Dirk Van Tichelt is twijfelachtig voor WK judo

Foto: Photo News

Dirk Van Tichelt (30) moet mogelijk forfait geven voor de wereldkampioenschappen judo, die eind deze maand in het Russische Chelyabinsk plaatsvinden. ‘Woensdag hakken we de knoop door’, laat coach en High Performance Manager (HPM) Danny Belmans weten.

Vlak voor het EK van eind april in het Franse Montpellier stelde men bij de topper in de klasse tot 73 kg artrose aan de nek vast. De nekpijnen waren midden juli, op de Grand Slam van Tyumen, amper verminderd en toen beslisten de artsen twee infiltraties in de nek toe te dienen.

‘Vanaf dan moest Van Tichelt zich beperken tot aangepaste judo-, conditie- en krachttrainingen waarbij de armen niet gebruikt mochten worden’, legt Danny Belmans uit. ‘Pas begin deze week is hij met het complete judo herbegonnen. Op dat moment leek het voor mij vast te staan dat Dirk onmogelijk aan het WK kon deelnemen, maar hij maakte de afgelopen dagen heel veel progressie. Volgende week woensdag hakken we met de technische commissie de knoop door. Dirk zit in de fase van zijn judocarrière dat hij alleen maar naar topwedstrijden moet gaan als hij kans maakt op het podium. Alle andere opties zijn nefast voor de mentale paraatheid en trekken zijn prestatievermogen naar beneden.’

Van Tichelt won zowel in 2009 (Rotterdam) als 2013 (Rio) brons op het WK. In 2008 (Lissabon) werd hij Europees kampioen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.