Ex-wereldkampioene Amantle Montsho test positief na finale 400 meter

Ex-wereldkampioene Amantle Montsho test positief na finale 400 meter

Foto: Photo News

Voormalig wereldkampioene Amantle Montsho heeft op 29 juli een positieve antidopingtest afgelegd na de finale van de 400 meter op de Commonwealth Games in het Schotse Glasgow. Dat meldde de organisatie zaterdag. In de urine van de 31-jarige Botswaanse werden sporen van het stimulerend middel methylhexanamine aangetroffen.

De atlete is voorlopig geschorst. De tegenexpertise wordt maandag in Londen uitgevoerd.

Montsho boekte haar grootste succes in 2011, toen ze op de wereldkampioenschappen in het Zuid-Koreaanse Daegu goud veroverde. Twee jaar later greep ze in Moskou maar net naast een tweede wereldtitel. Op de Gemenebestspelen was ze titelverdedigster. Deze keer strandde ze met een vierde plaats net naast het podium.

Het is het tweede dopinggeval op de Gemenebestspelen in Glasgow. Eerder werd de 16-jarige Nigeriaanse gewichthefster (-53 kg) Chika Amalaha op het gebruik van de maskerende middelen amiloride en hydrochlorothiazide betrapt. Het kostte haar de gouden medaille.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.