Dirar (ex-Club Brugge) krijgt bij Monaco nieuwe kans als rechtsachter

Dirar (ex-Club Brugge) krijgt bij Monaco nieuwe kans als rechtsachter

Foto: AFP

Kent u Nabil Dirar nog ? De winger maakte van 2008 tot 2012 furore bij Club Brugge en verkaste daarna voor ruim zeven miljoen euro naar Monaco. In het Jan Breydelstadion stond de offensieve middenvelder Dirar garant voor een dozijn assists pers seizoen. Nu staat de in Marokko geboren Dirar voor een opmerkelijke carrièrewissel: het komend seizoen zal hij immers ingezet worden als... rechtsback.

Op de website van de Monegasken wordt Dirar nog als middenvelder vermeld, maar de nieuwe Portugese trainer Leonardo Jardim ziet in Dirar vooral een rechtsback. Op de eerste dag van de Emirates Cup - een door Arsenal georganiseerd vierploegentornooi - maakte Dirar alvast een goede beurt als back. Tegen Valencia (2-2) vormde de Brusselaar op zijn rechterflank een sterk duo met onze landgenoot Yannick Ferreira Carrasco. 'Bij de start van de voorbereiding kreeg ik van de trainer te horen dat hij mij als rechtsachter wilde uitspelen', aldu Dirar. 'Mij niet gelaten: ik doe het graag.'

De kunstingreep van trainer Jardim betekent dat Dirar aan een tweede carrière begint bij de club van de supersterren Radamel Falcao en Dimitar Berbatov. Als gevolg van een zware knieblessure strandde Dirar vorig seizoen op amper elf competitiewedstrijden en een doelpunt in de Ligue 1. Aangezien de concurrentie achteraan nogal meevalt kan Dirar zijn loopbaan een nieuwe impuls geven. 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.