Duitser Christian Ahlmann wint Grand Prix Valkenswaard

De 39-jarige Duitser Christian Ahlmann, partner van de Belgische amazone Judy-Ann Melchior, heeft zaterdag de Grand Prix van de CSI-jumping in het Nederlandse Valkenswaard gewonnen.

Ahlmann vormde in de tiende manche van de Global Champions Tour met Codex One de snelste van drie foutloze combinaties in een barrage met acht. Het bracht hem 100.000 euro op.

De Zweed Henrik von Eckermann werd met Gotha tweede, de Duitser Ludger Beerbaum met Chiara 222 derde. Constant van Paesschen eindigde met Toscan op de 21e plaats.

De Zweed Rolf-Göran Bengtsson had met Unita Ask genoeg aan een tiende plaats om de leiding in de Global Champions Tour te nemen. Met 221 punten heeft hij 20 punten voor op de Australische Edwina Alexander-Tops, pas 37e in Valkenswaard. Eckermann is op 39 punten derde. Van Paesschen is met 87 punten en een twintigste plaats beste Belg.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.