MOESKROEN-PERUWELZ - WAASLAND-BEVEREN: 1-0

Moeskroen pakt eerste driepunter tegen Waasland-Beveren

Bij de eerste thuiswedstrijd in eerste klasse sinds 2010 was het meteen raak voor Moeskroen-Péruwelz. De promovendus pakte een 1-0 zege tegen Waasland-Beveren en daarmee zijn eerste punten van dit seizoen.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Er was weinig volk op Le Canonnier en de thuisploeg had het aanvankelijk moeilijk. Waasland-Beveren wilde koste wat het kost een nul op zes vermijden en ging vol in de aanval. Vooral Aboubakar Ouarou was actief. Eerst kon Ibou hem net niet bereiken, daarna moest Teddy Mezague aan de noodrem trekken, wat hem geel opleverde. Veel doelgevaar viel er echter niet te beleven, ondanks pogingen van Anice Badri en Milos Maric.

Colin Coosemans moest alert zijn bij een kopbal van Thibaut Peyre. In de 24e minuut viel er een doelpunt uit de lucht. Steeven Langil vond de vrijstaande Abdoulay Diaby, die Coosemans met een gekruist schot klopte: 1-0. Ondertussen werd de wedstrijd bitsiger. Coosemans moest voor rust nog twee keer ingrijpen, telkens op pogingen van Badri.

Matige bezoekers

Waasland-Beveren moest na de pauze komen om niet voor de tweede week op rij te verliezen. Twee keer was de ingevallen Renaud Emond gevaarlijk. Eerst werd hij nipt afgevlagd voor buitenspel, iets later kreeg hij te weinig ruimte na een actie van Ibou. Aan de andere kant blunderde Coosemans bijna, maar de doelman kreeg de fout mee.

Oumarou bleef voorin actief maar zijn acties leidden tot weinig doelgevaar, ook omdat hij vaak geen ploegmaat kon vinden. Badri was aan de overkant alweer gevaarlijk maar deze keer was Coosemans wel bij de pinken. Ibou kreeg twee minuten voor tijd een kans op de gelijkmaker. Zijn schot ging echter net naast. In de extra tijd verknoeide Oumarou nog een kans met een slechte controle.

Opmerkelijk:

Ondanks de eerste thuiswedstrijd in eerste klasse sinds 2010 was er erg weinig interesse van de supporters van Moeskroen-Péruwelz voor deze toch belangrijke wedstrijd van hun club. Misschien komen de fans wel opdagen indien er een topclub passeert op Le Canonnier.

Hoogtepunten:

4’ Waasland-Beveren komt er ook eens uit in deze beginfase, maar Ibou kan de vrijstaande Oumarou niet bereiken. Waasland-Beveren krijgt een corner, maar Vandendriessche kopt weg.

7’ Mezague haalt de angel uit een aanval van de uitploeg door Oumarou onderuit te halen. Hij krijgt er een gele kaart voor.

7’ Milos Maric weet natuurlijk wel raad met een vrije trap. Hij trapt de bal onder de muur, maar een metertje naast de paal. Doelman Cros haalt eens opgelucht adem.

10’ Badri probeert het eens van ver, maar zijn schotje vanuit de tweede lijn gaat ruim naast de kooi van Coosemans.

16’ Het is even alle hens aan dek bij Waasland-Beveren, maar Corstjens en Vermeulen werken het gevaar weg. Moeskroen-Peruwelz krijgt een corner, maar Peyre kopt in de handen van Coosemans.

24’ GOAL. De thuisploeg komt op voorsprong na 24 minuten spelen! Langil vindt de vrijstaande Diaby, die vanop randje buitenspel gekruist voorbij Coosemans schiet! Moeskroen-Peruwelz op voorsprong.

39’ Na een gevaarlijke vrije trap staan er zowaar vier spelers van Moeskroen-Peruwelz in de zestien. Delacourt probeert met de kop terug te leggen op Langil, maar die bal gaat over de doellijn. Hier ontsnapt Waasland-Beveren aan de dubbele achterstand.

41’ Anice Badri gaat aan de haal met de bal en probeert vanop de rand van de zestien richting doel te trappen. Coosemans haalt de bal goed uit de rechterbenedenhoek en houdt de stand op 1-0!

44’ Derde keer goede keer, denkt Badri, maar deze keer gaat de goalie goed plat op het schot richting linkeronderhoek.

54’ Maric gaat onder een hoge bal door, maar Emond kan ermee aan de haal. Hij wordt echter afgevlagd voor nipt buitenspel. Anders had de invaller vrij spel in de zestien!

56’ Ibou behoudt na een goede dribbel het overzicht en bereikt Emond. Die krijgt echter geen ruimte, waardoor de kans verkeken is. Moeskroen-Péruwelz ruimt op.

60’ Corstjens en Coosemans blunderen achterin. Diaby probeert in extremis de bal in doel te duwen maar komt in botsing met Coosemans en krijgt de fout tegen. Zijn bal rolt ook naast de paal buiten.

85’ Badri zet zich door op rechts en haalt de achterlijn, maar Coosemans werkt zijn voorzet weg met een handje. De wedstrijd is nog niet gespeeld.

88’ Hubert verlegt het spel met een crosspass naar Ibou. De aanvaller komt naar binnen en richt zijn schot in de korte hoek, maar de bal gaat nipt naast.

91’ Oumarou kan een goede voorzet niet controleren, weg kans. De supporters van Waasland-Beveren morren.

Bekijk hier de opstellingen van beide ploegen!

Herbeleef de wedstrijd!

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.