-

Luikenaar Jonas Gerckens voert rangschikking aan na eerste etappe

Luikenaar Jonas Gerckens voert rangschikking aan na eerste etappe

Foto: EdA

De Belgische zeiler Jonas Gerckens (Netwerk) voert de leiding aan na de eerste etappe van de zeilwedstrijd Les Sables-Les Açores-Les Sables (circuit Mini 6.50).

De Luikenaar legde de 1.270 mijl tussen Les Sables d’Olonne en de Azoren af in zeven dagen, zeventien uur en 59 minuten. In zijn categorie bleef hij de Fransen Damien Audrain en François Jambou voor.

De tweede etappe gaat dinsdag van start in de Azoren en de zeilers worden op 12 augustus terug in Les Sables d’Olonne verwacht.

Gerckens, in 2013 verkozen tot Yachtman van het jaar in België, eindigde in 2012 al eens op de tweede plaats. Het doel is om de komende twee jaar nog uit te komen in het Mini-circuit en om daarna de stap te zetten naar de Class40. In die categorie wordt gevaren met 12 meter lange boten, tegenover de 6m50 lange boten in het Mini-circuit.

Gerckens’ ultieme doel is om de eerste Belg te worden die de aankomst bereikt van de Vendée Globe, een solozeilwedstrijd rond de wereld zonder hulp van buitenaf.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.