‘Weerklank’ gaat voor debuutprijs

‘Weerklank’ gaat voor debuutprijs

Auteur Bruno Buteneers vindt weerklank met zijn spannend boek... 'Weerklank'. Foto: Paul Pans

Linter - De Nederlandse boekengemeenschap Hebban.nl, waar thrillersite Crimezone een portaal van werd, gaat in oktober opnieuw een prijs uitreiken aan het beste debuut, uitgebracht tussen 1 september 2013 en 1 september 2014. ‘Weerklank’ van Bruno Buteneers uit Linter staat op de lijst van een dertigtal boeken.

Buteneers' pageturner ‘Weerklank’ vertelt het verhaal van een afgeschreven legerkapitein en zijn bont zootje ongeregeld die een geheime opdracht krijgen. De inspiratie voor de debuutroman werd bij de gevechten van Orsmaal in 1914 gezocht en gevonden. 

 

De Debuutprijs is een aanmoedigingsprijs voor Nederlandstalige debutanten in het thrillergenre. Het is de eerste lezersjuryprijs van de grootste thrillersite van Nederland en Vlaanderen. De jury van de nieuwe Crimezone Debuutprijs 2014 bestaat uit de Crimezone Club van Tien, waarin tien enthousiaste thrillerfans en Crimezone-ambassadeurs zitting hebben, met een wisselende juryvoorzitter. Eind augustus wordt de shortlist van vijf titels bekendgemaakt.

‘Spannend,’ vindt Bruno, ‘hopelijk zijn de juryleden gewoon lezers zijn met meer leesuren op hun teller. Wie weet kan ik dan doorstoten tot de laatste vijf, want de reacties op het verhaal zijn alleszins lovend. Blijkbaar biedt een avonturenthriller de nodige verfrissing tussen de stapel boeken over speurneuzen die de meest complexe moorden oplossen.’

Weerklank’ kent ernstige concurrentie. Zo staat ook de bekende Nederlandse dj Jeroen van Inkel op de lijst en de gepensioneerde speurder Gert van Beek. Van Beek schrijft zijn ervaringen bij de ontvoering van biermagnaat Freddy Heineken neer vanuit het perspectief van de Amsterdamse recherche.

‘Allemaal moordende concurrentie,’ lacht Bruno, ‘Maar het is fijn dat het boek weerklank krijgt en gewaardeerd wordt. Zo drukte een maandblad een voorpublicatie af en een firma, gespecialiseerd in alles omtrent WO I,  onderzoekt met haar buitenlandse partners de mogelijkheid om het verhaal te verfilmen.’ 

Andere Vlaamse debutanten op de lijst zijn onder andere Tom Kenis (met De kansmachine) en Rik Vanwalleghem (met Op drift).

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio