Festival

Jazzwood trekt zich terug in het Chartreusebos

Jazzwood trekt zich terug in het Chartreusebos

De bestuursleden van het IGCS zijn trots op deze Jazzwoodeditie Foto: dvg

Holsbeek / Linden -

Holsbeek/Linden 30 augustus is een belangrijke datum voor de jazzliefhebbers. Het IGCS, de Intergemeentelijke Culturele Samenwerking, organiseert dan opnieuw Jazzwood, een jazzfestival in het Chartreusebos.

Wat ooit begon als een try-out voor muziekoptredens op aparte locaties, groeide met de jaren uit tot een gerenommeerd festival dat het Chartreusebos als vaste stek heeft uitgekozen. ‘We wilden met de betrokken gemeenten Aarschot, Begijnendijk, Holsbeek, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem en bij de beginfase ook nog Haacht en Tielt-Winge, jaarlijks een muziekevenement organiseren op aparte plaatsen. Die plaatsen zouden we kiezen volgens het soort muziek en het thema dat we eraan verbonden’, zegt Guido Peers, coördinator van het IGCS.

Chartreuseberg

‘De eerste editie, nu al enkele jaren terug, begon op de Chartreuseberg in het midden van het bos. Er werd jazzmuziek gebracht met grote namen uit de eigen regio. De formule voor zowel de beginnende als de doorwinterde liefhebber in het midden van het bos werd, ondanks het wat minder mooie weer, een groot succes. De vraag naar een volgende editie liet niet lang op zich wachten. Daarom kozen we er elk jaar voor om op de ingeslagen weg verder te gaan.’

Ook dit jaar zorgde Jan Muës weer voor een leuke programmatie die garant staat voor puur jazz-plezier. De presentatie ligt in handen van Marc Van den Hoof, de radiopresentator die gespecialiseerd is in jazz. Hij zal er enkele schitterende muzikanten voorstellen.

‘Om 19 uur begint het festival met een optreden van Artois. Na hun performance is het de beurt aan Systeme Belge, twee accordeonvirtuozen. Voor het afsluiten van het concert zorgt het Ben Vanderweyden Quartet, waar de harmonica centraal staat’, zegt Peers.

INFO

ZIE OOK

Via www.jazzwood.be kunnen de tickets besteld worden. Op deze site vindt u ook de juiste lokatie van het concert en hoe u er het vlotst geraakt. Jazzwood is een organisatie van het IGCS in samenwerking met het Agentschap voor Natuur en Bos en Check4.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S