Ondertussen op de B401: de 'renovatie van het jaar' draait op volle stoom

Duizenden mensen rijden er elke dag onderdoor, maar wat gebeurt er eigenlijk op het viaduct aan de Zuid? Nieuwe lagen beton leggen, voegen opbreken, heel de boel waterdicht maken... Er wordt stevig gewerkt, maar het blijft een race om de enorme renovatie in oktober klaar te hebben. Zeker omdat er al drie weken vertraging op de klok staan.

Het hele viaduct blijft nog tot 22 september afgesloten voor auto’s. Volledig. Dat is drie weken later dan gepland. En de combinatie met het schooljaar dat opnieuw begint, voorspelt weinig goeds.

‘Maar in oktober zullen we klaar zijn’, maakt wegbeheerder Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zich sterk. Het lijkt misschien niet altijd zo, maar de werf van het jaar draait op volle stoom.

Bouwverlof

‘Tijdens het bouwverlof zijn de werken gewoon doorgegaan’, zegt ingenieur Peter De Backer van AWV. ‘Op het centraal gedeelte van het viaduct in staduitwaartse richting wordt nu de toplaag gelegd. In de andere richting zijn we bezig de nieuwe laag waterdicht te maken. Daarna komt er een nieuwe toplaag.’

De werken zorgen voor spectaculaire beelden, zeker nu de afrit Bellevue naar Ledeberg er helemaal opengebroken bij ligt. Na september resten enkel nog de rijstroken stadinwaarts.

Meer details over de renovatie van de B401 bij het Agentschap Wegen en Verkeer

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio