Elektrische Blue-bikes verdwijnen in Gent

Elektrische Blue-bikes verdwijnen in Gent

De elektrische Blue-bikes verdwijnen in Gent. De gewone Blue-bikes, zoals hier aan Dampoort, blijven bestaan en worden populairder. Foto: fvv

Gent - Gent stopt met de elektrische huurfietsen van Blue-bike. De laadstations worden weggehaald, de fietsen zelf krijgen een tweede leven bij het stadspersoneel.

De elektrische Blue-bikes werden in 2012 in Gent gelanceerd als test, maar de laadstations bleken met te veel technische problemen te kampen te hebben. De fietsen werden bovendien in twee jaar slechts achthonderd keer verhuurd.

'De stad Gent heeft in samenspraak met Blue-bike beslist dat de laadstations voor de elektrische Blue-bikes, die in de stad verhuurd worden, worden verwijderd', klinkt het in een mededeling. 'De technologie van de laadstations heeft te veel te lijden onder de weersomstandigheden en vandalisme.'

De gewone Blue-bikes, die je aan de Dampoort en Sint-Pieters kunt huren, blijven wel bestaan. ‘Het systeem zit in de lift kent een sterke stijging in gebruik. Dit jaar werden er al evenveel fietsen verhuurd als in heel 2013’, klinkt het. De gebruikte elektrische fietsen krijgen een tweede leven als fietsen voor het Gentse stadspersoneel.

Gent werkt ook aan een eigen beperkt fietsverhuursysteem.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio