Belgisch recordhoudster Kim Janssens stopt met zwemmen

Belgisch recordhoudster Kim Janssens stopt met zwemmen

Kim Janssens Foto: BELGA

Kim Janssens heeft beslist om te stoppen met zwemmen. De niet-kwalificatie voor het nakende EK in Berlijn inspireerde de schoolslagspecialiste, die vorig jaar op het WK in Barcelona de Belgische records op de 50 en 100m op haar naam zette, tot die harde beslissing.

‘Toen ik er begin mei op het BK niet in slaagde de limieten voor het EK te halen, coach Ronald Gaastra geen oorzaken kon vinden en er ook geen verbeterprogramma werd opgesteld, ben ik alles op een rijtje gaan zetten’, verklaarde Janssens. ’Mijn laatste jaar studie maatschappelijk werk komt er aan en dat betekent veel stages doen en dus minder gelegenheid om te trainen. Stoppen met zwemmen geeft mij ook de gelegenheid om er de extra studie jeugdcriminologie bij te pakken en dat betekent dat ik eind 2015 twee Bachelor-diploma’s in handen heb. Bovendien krijg ik de kans om bij Jespo terug te keren naar mijn jeugdliefde: het waterpolo.’

‘Ik heb er een mooie zwemcarrière opzitten waarbij ik er op ieder internationaal toernooi stond. Mijn mooiste herinnering is uiteraard het Belgisch record op de 100m schoolslag dat ik op het WK van vorig jaar in Barcelona zwom. Ik werd op die manier sneller dan Elise Matthysen en Brigitte Becue.’

Momenteel heeft Kim Janssens twee individuele (50 en 100m school) en vier Belgische records in de aflossing (4x100m wissel met BRABO, 4x50m vrij met BRABO, 4x50m wissel met BRABO en 4x50m wissel met Belgische ploeg) op haar naam staan.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.