Zoeken naar bommen in Hombeek-dorp

Zoeken naar bommen in Hombeek-dorp

De zoektocht naar granaten gebeurde, nadat een obus werd aangetroffen die nog op scherp stond. Foto: ldn

Mechelen -

Op een plein in de Diepestraat in Hombeek (Mechelen) speurt een detectiebedrijf nog tot vanavond naar springtuigen. Eind mei stootte een aannemer op een artilleriegranaat die op scherp stond.

Drie arbeiders, waaronder een archeoloog, speuren nog tot vanavond op de hoek van de Driesstraat en de Leibeekstraat naar mogelijke explosieven in de bodem. De arbeiders controleren bijna elke centimeter van het terrein. Dat wordt klaar gemaakt om mee ingelijfd te worden in de herinrichting van het nieuwe dorpshart voor Hombeek.

‘Het zijn voorbereidingen voor deze werkzaamheden waarmee eind mei was gestart, maar waarbij stadsarbeiders al meteen op een artilleriegranaat uit de Eerste Wereldoorlog zijn gestoten’, zegt waarnemend burgemeester Marc Hendrickx (N-VA). ‘Het ding stond ook nog op scherp. We willen geen risico’s nemen en hebben een gespecialiseerd bedrijf onder de arm genomen om het terrein te screenen op springtuigen.

Het onderzoeksterrein is afgesloten voor de buurt, maar zolang er geen nieuwe explosieven worden gevonden, moet niemand geëvacueerd worden.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio