Droevige opa met puppy Snoopy wordt internethit

Droevige opa met puppy Snoopy wordt internethit

Davy Vanhaesendonck bij zijn pepe François Vermeir en de kleine Snoopy. Foto: dhh

Groot-Bijgaarden - Een filmpje waarin weduwnaar François Vermeir (85) van zijn familie een hondje krijgt en daarop in tranen uitbarst, is een internethit geworden.

François verloor op 26 juli zijn vrouw Jeanne De Knop (82) nadat ze plots ziek werd. Het echtpaar was 63 jaar getrouwd en al 65 jaar lang onafscheidelijk. Jeanne was bekend in Groot-Bijgaarden, ze hield 37 jaar lang café Mont Thabor open. François had veel verdriet en zijn familie besloot om hem een kleine Yorkshire cadeau te doen.

Kleinzoon Davy Vanhaesendonck filmde het gebeuren en zette dat op Facebook, om zijn vrienden duidelijk te maken dat familie erg waardevol is.

‘Maar voor ik het doorhad, kreeg ik enorm veel ‘likes’ en werd het filmpje volop gedeeld’, zegt Davy. ‘Blijkbaar vinden de mensen dit zo mooi en willen ze dat met zoveel mogelijk mensen delen.’ Op het filmpje is te zien hoe François’ enige achterkleindochter Lisa Vanhaesendonck (6) hem de Yorkshire Snoopy cadeau doet, waarop de opa in tranen uitbarst. ‘Dat was voor iedereen een emotioneel moment’, zegt Davy. ‘Pepe François heeft zijn hele leven een hond gehad, zijn vorige Yorkshire, die ook Snoopy heette, kreeg nog niet zo lang geleden een spuitje. Wij wilden hem tonen dat we er voor hem altijd zijn, en met het hondje hopen we dat hij zijn gedachten kan verzetten.’ Snoopy en pepe François stellen het intussen goed, al blijft het verdriet. ‘Het is raar dat mijn vrouw er niet meer is nadat we 65 jaar samen waren’, zucht hij. ‘Maar mijn familie houdt me echt op de been’, klinkt het. Intussen heeft hij veel plezier aan Snoopy. ‘Het is een echte kapoen. Hij was nog niet binnen of hij maakte al brokken, van stil zitten moet hij niet weten’, lacht François. ‘Ik moet hem altijd in de gaten houden, maar ik voel me niet meer alleen.’

 
Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio