Koppel viert albasten jubileum

Albert en Paula al 75 jaar getrouwd

Albert en Paula al 75 jaar getrouwd

Albert over Paula: ‘Ik was op slag verliefd. Ik zou haar hebben. En kijk, we zijn nog altijd samen.’ Foto: pvl

Beveren-Waas -

Af en toe eens goed ruzie maken en het dan bijleggen, dat is volgens Albert Van Hoof en Paula Wauters het geheim van 75 jaar huwelijksgeluk.

Albert Van Hoof (pas 94 geworden) en Paula Wauters (93) uit Beveren-Waas trouwden op 5 augustus 1939 en vieren nu hun albasten jubileum. ‘We moesten rap zijn,’ lacht Albert, ‘want onze oudste dochter Annie was op komst. Uiteindelijk waren we toch te laat, want zij werd geboren op 19 juli en wij trouwden pas drie weken later.’

De manier waarop het koppel elkaar leerde kennen, is een verhaal op zich. Hun vaders – die elkaar niet kenden – vochten in de Eerste Wereldoorlog en kwamen ziek terug van het front. Ze stierven ongeveer gelijktijdig enkele jaren na de oorlog.

Het toeval wil dat ze naast elkaar terechtkwamen op het kerkhof. ‘En het is tijdens een van de bezoeken aan mijn vaders graf dat ik Paula zag aan het graf ernaast. Ik was op slag verliefd en moest en zou haar hebben. En 75 jaar later zijn we nog steeds samen.’

Albert en Paula kregen nog twee andere kinderen: Etienne (65) en Dianne (62). Annie overleed onlangs. Het is dankzij de twee kinderen dat het albasten koppel nog steeds zelfstandig thuis woont.

Klik hier en lees het hele interview met het koppel in Het Nieuwsblad editie Waasland van zaterdag 09 augustus.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio