2de klasseOH LEUVEN-DESSEL SPORT

Wim Kustermans met Dessel op bezoek bij OHL: ‘Graag een zorgeloos jaar’

Wim Kustermans met Dessel op bezoek bij OHL: ‘Graag een zorgeloos jaar’

Wim Kustermans. Foto: smb

Dessel -

Hoewel Dessel Sport vorig weekend tegen Tubeke een punt verdiende, verloor het met 0-1 en bleef het verweesd achter. Dat zorgde voor heel wat ontgoocheling. Maar lang wil en kan de club niet stilstaan bij de mislukte opener.

Vanavond volgt met een trip naar Leuven alweer een zware opdracht. Het is bekend dat het team van trainer Ivan Leko, die pas smaakmaker Ngolok naar Lokeren zag vertrekken, zijn plaats in eerste kklasse terug wil innemen.

In Dessel hoopte trainer Wilmssen een paar weken geleden nog op versterking, maar wellicht blijft het bij zijn 22-koppige kern. Daarin maakten Nick Spaenhoven, Wout Bastiaens en Wim Kustermans vorige week hun debuut in tweede klasse. Bastiaens, vooral actief bij de beloften van OHL, ontmoet dus zijn ex-club.

Doelman Kustermans kijkt uit naar de partij, ook omdat hij het vertrouwen krijgt van trainer Bart Wilmssen, die kiest voor de 24-jarige Essenaar. Mee door zijn ervaring, zoals bleek na afloop van de partij tegen Tubeke.

‘Uiteraard geeft dat een goed gevoel, maar het blijft jammer dat we niets konden oogsten. In de eerste helft brachten we wél goed voetbal, gaven we niets weg en kregen de betere kansen. Na rust hadden we het moeilijk. Dat ze op voorsprong kwamen na een frommelgoal, maakte het erger.’

Wim Kustermans’ carrière begon in Essen, maar op 12-jarige leeftijd verhuisde hij naar het Tilburgse Willem II, waar hij bij de beloften speelde en daarna belandde hij bij VV Baronie, Nieuwmoer en Sint-Lenaarts, waar Bart Wilmssen hem wist te overhalen om naar Dessel te komen.

‘Spijtig voor Sint-Lenaarts en uiteraard waren die mensen ontgoocheld, maar ze hadden begrip voor de stap voorwaarts in mijn carrière’, zegt de Desselse doelman, die zich begin juni liet opereren aan een liesbreuk.

‘Het genezingsproces verliep vlot zodat ik al in de tweede week van de voorbereiding kon meetrainen. Nu ben ik topfit. Ik kijk uit naar de match tegen OHL. Een moeilijke partij voor ons, maar we vertrekken zonder angst. Dit is een leuke uitdaging. Hopelijk kunnen we wat punten sprokkelen en een zorgeloos seizoen kunnen spelen.’

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio