'Laat studenten lenen voor hun studies'

Als het inschrijvingsgeld aan de universiteiten omhoog gaat, dan moeten studenten een lening kunnen afsluiten om hun studies te betalen. Dat vindt André Oosterlinck, de oud-rector van de KU Leuven. Hij is één van de machtigste mensen in de universitaire wereld.

In het buitenland bestaan zo'n studieleningen al. Studenten kunnen er geld lenen aan een lage intrest, om hun kot en hun studies te betalen. Ze moeten die lening pas terugbetalen als ze afgestudeerd zijn.

De universiteiten in ons land zeggen er over na te denken, maar zoeken ook naar andere oplossingen om het hogere inschrijvingsgeld te compenseren.

Studenten zijn tegen

De studentenverenigingen zijn ronduit tegen de studentenleningen, waarvoor de oud-rector van de KU Leuven pleit. Want als je dan afstudeert, moet je meteen iets gaan afbetalen, wat voor een serieuze financiële kater kan zorgen. En bovendien zal het ook de studiekeuze beïnvloeden. Want studenten zullen kiezen voor een richting waarmee ze hun lening later sneller kunnen terugbetalen, klinkt het.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees