Rustig wonen in Magister Janssenstuin

Rustig wonen in  Magister Janssenstuin

Ravotten op de vroegere speelplaats van de school. Foto: mph

Olen -

Olen De Magister Janssenstuin in Olen-centrum heeft alles om uit te groeien tot een rustige plek waar het aangenaam is om te wonen. De bouwmaatschappij de Heibloem bracht de bewoners samen rond het frietkraam om het einde van de werken te vieren.

Het woonproject is gerealiseerd in de voormalige schoolgebouwen aan het Ven. De buitenmuren van de schoolgebouwen zijn blijven staan, waardoor ook de sfeer van vroeger er een beetje is blijven hangen.

‘Van de oude schoolgebouwen hebben we dertien gezinswoningen gebouwd’, zegt Ilse Vanhoof, directeur van de bouwmaatschappij.

Verkeersvrij

‘De voordeuren zijn gericht op de vroegere speelplaats die heeft plaats gemaakt voor een gezellig plein met groen en volop mogelijkheden om elkaar te ontmoeten en voor de kinderen om er te spelen. De hele site is verkeersvrij en voor de bewoners toegankelijk via een ondergrondse parkeergarage.’

Achter de school, aan de kant van de Frans Willemsstraat heeft De Heibloem nog eens 20 nieuwbouwappartementen neergepoot. Deze zijn in de eerste plaats voorbehouden voor personen ouder dan 55 jaar.

Ook deze bewoners hebben ondertussen allemaal hun intrek genomen en de nieuwe buren leren kennen. In het vroegere hoofdgebouw van de school werd ook nog een polyvalente ruimte ingericht. Die is eigendom van het gemeentebestuur van Olen. Een concrete bestemming voor de zaal heeft het gemeentebestuur momenteel nog niet.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S