De piano's zijn terug in Gent: een maand lang mag iedereen er op spelen

Onder de stadshal van Gent is donderdagavond het startschot gegeven van de tweede editie van 123-Piano, het muziekproject van Frederik Sioen. Op zeven verschillende locaties in de binnenstad werden versierde openbare piano's geopend. Iedereen mag er tot 21 september gratis op spelen. De achtste piano, op DOK, volgt dit weekend.

Onder de stadshal gaf Lady Linn een kort openingsconcert, terwijl Gent bakken regen en onweer te verwerken kreeg. Ook op de Kouter, aan de Minard en in de Zebrastraat - drie nieuwe locaties - werden de piano's geopend en meteen gretig bespeeld.

Op het Woodrow Wilsonplein voor de stadsbibliotheek kwam de Britse 'wereldkampioen straatpiano' Fabio Tedde zijn kunsten tonen om de piano er feestelijk te openen. Aan de Minardschouwburg speelde het Gentse duo I Will I Swear enkele akoestische nummers. 

In de Zebrastraat, ook een nieuwe locatie, staat een piano opgesteld in een speciaal voor de gelegenheid opgezette tent. Op de Kouter kwam illustratrice Eva Mouton kijken hoe de piano die zij beschilderde werd ingespeeld op het terras van boekenhandel Paard Van Troje. Ook in het Pierkespark in de Brugse Poort werd een piano feestelijk geopend.

De spectaculairste piano staat dit jaar in de inkomhal van het Sint-Pietersstation. Het Gentse productiebedrijf Fisheye haalde een resem elektronica en led-lichtjes boven om eevn vleugelpiano om te bouwen tot een soort 'Knightrider-piano'. De lichtjes volgen de aanslagen op de piano. Sioen kwam ze donderdagavond eigenhandig inspelen.

123-Piano loopt nog tot 21 september.

LEES OOK: 123 Piano zet dit jaar ook piano's aan Minard en op de Kouter

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio