Maar liefst 7.000 Turken kwamen toegestroomd onder het goedkeurende oog van de burgemeesters van Molenbeek en Sint-Joost-ten-Node (Françoise Schepmans en Emir Kir) en de Brusselse voorzitter van Galatasaray: Ünal Aysal. ‘Een mooie kans om België en Turkije te verenigen’, zei de topman van het Brusselse bedrijf Unit International.

De wedstrijd kaderde in de viering van 50 jaar Turkse migratie naar ons land. Aysal en co gaven de aftrap. Tijdens de partij zelf lieten de Turken zich opmerken met luide gezangen, maar ook met het werpen van rookbommen en Bengaals vuur op het veld. Daardoor moest de wedstrijd zo’n vijf minuten stilgelegd worden.

White Star zelf hield goed stand tegen de Turken, en vlak na rust kreeg spits Mamadou Fall zelfs dé kans om de tweedeklasser op voorsprong te brengen, maar hij besloot op doelman Fernando Muslera. Na het winnende doelpunt van Amrabat liep een vijftal supporters het veld op. Het kostte stewards heel wat moeite om hen opnieuw in bedwang te houden.

Meteen na het laatste fluitsignaal werd het veld massaal bestormd door de Turkse supporters, die allen op jacht waren naar ‘selfies’ met hun helden. Na het nodige geduw en getrek keerde de rust weer. Uit voorzorg bleven Wesley Sneijder en co wel nog een uur in de kleedkamer, vooraleer ze opnieuw de bus op mochten.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.