Nieuwe brasserie De Druif opent donderdag de deuren

Nieuwe brasserie De Druif opent donderdag de deuren

Uitbater Francis Van Laer en chef-kok Chris Vilters in de keuken van de nieuwe brasserie. Foto: pkk

Kasterlee -

Heel wat mensen hadden er reikhalzend naar uitgekeken, en nu is het zover: de nieuwe brasserie De Druif opent donderdag de deuren.

Sinds 1955 was café-feestzaal De Druif een begrip op de markt van Kasterlee. Duizenden gingen er naar een bal, vonden of verloren er hun lief... De zaak werd achtereenvolgens uitgebaat door Jef Raeymaekers en Wiske Mertens, Jef Van De Water en Hilda Raeymaekers, Witte Stevens en Bie Raeymaekers en Walter Janssens en Hilde Stevens. De Druif was een begrip, tot eind maart 2012 de laatste uitbaters er een punt achter zetten. Intussen hadden Luc Van Laer en zijn zakelijke vennoot Jef Van den Putte De Druif gekocht. De vrees dat er alleen maar appartementen en geen horecazaak meer zou komen, bleek ongegrond. Café en feestzaal gingen verleden jaar wel tegen de vlakte en het hele dorp vroeg zich af hoe de nieuwe Druif zich zou presenteren.

Het dient gezegd: het resultaat mag gezien worden. Vanaf donderdag is Brasserie De Druif open voor het grote publiek. Uitbater is Francis Van Laer (26). Hij was actief als garçon en volgde gedurende drie jaar een opleiding tot kok/restauranthouder. ‘De brasserie is vijf dagen op zeven geopend van 8 uur tot 01 uur’, vertelt Francis. Dinsdag en woensdag zijn de sluitingsdagen. ‘In onze keuken zwaait chef-kok Chris Vilters de scepter. Chris verdiende zijn culinaire strepen in gerenommeerde restaurants als Bossenstein, bij Roger Souve-reyns in Broechem, en Tasso in Brussel. Op de kaart bieden we een vijfentwintigtal gerechten aan.’ Eén van de pareltjes in de inox keuken is de grilloven, waarin onder meer vlees en reuzen-gamba’s zullen gegrild worden. Maar ook voor een goede pint aan de toog kan je in brasserie De Druif terecht. ‘We hebben onder meer Jupiler van 't vat, donkere en blonde Leffe, La Chouffe, Corsendonk, Hoegaarden en Kriek Boon.’

De nieuwe brasserie ligt pal in het centrum van Kasterlee en beschikt over een verwarmd terras aan de voorzijde en een zonneterras aan de zuidkant.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio