Laura Lynn zet zich in voor HOPE for Children

© if

De Vlaamse schlagerzangeres Laura Lynn wordt het uithangbord van de Geraardsbergse hulporganisatie HOPE for Children.

jlg

HOPE for Children is een hulporganisatie die dit jaar werd opgericht en is een initiatief van de studenten Lars Nissens, Aiko Lintermans en Yendel Lintermans.

‘Wij werken samen met de brandweer van Geraardsbergen en willen materiële hulp verlenen aan kinderen tot en met 12 jaar uit Geraardsbergen-centrum en de deelgemeenten. Het gaat dan om kinderen van wie het gezin getroffen werd door een brand.’

Een brand is een traumatische ervaring, zeker voor een kind. ‘En soms is de schade zo groot is dat een groot deel van hun persoonlijke spullen verloren zijn gegaan. Denk maar aan een knuffelbeer, kledij, bed of schooltas.’

Om die verloren spulletjes te vervangen springt HOPE for Children voortaan in de bres. De vereniging organiseerde al een verkoop van snoep- en hamburgers en dat bracht 550 euro op.

Op vrijdag 22 augustus is er een barbecue waarvan de opbrengst de werking van HOPE verder moet ondersteunen.

Om de vereniging nog meer bekendheid en uitstraling te geven werd zangeres Laura Lynn ingeschakeld. Zij is voortaan meter van HOPE en haar partner Matthias Lens aanvaardde het peterschap. Dat werd bezegeld met een knuffelbeer en doopsuiker. Die geschenkjes werden overhandigd door de drie stichters van HOPE for Children en de andere leden van het bestuur.

‘Tijdens onze jaarlijkse benefiet zullen Laura Lynn en Matthias Lens aanwezig zijn.’

Vrijdag 22 augustus is er een barbecue aan het dans- en praatsalon Blue Lagoon, Adamstraat 31. Meer info op www.hope-2014.com.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio