WielrennenBeloften - Jeff Peelaers doet van zich spreken in Ronde van Oost-Vlaanderen

‘Dit is mijn revanche’

‘Dit is mijn revanche’

Jeff Peelaers eindigde derde in de slotrit. Foto: smb

Gent -

Op het podium van de Ronde van Oost-Vlaanderen flankeerden Maarten Craeghs en Bert Vanlerberghe de Britse eindlaureaat Dan Mc Lay. Jeff Peelaers eindigde derde in de slotrit en veroverde de gele trui van de rushes.

Alexander Maes zette in Massemen de vierde rit van de Ronde van Oost-Vlaanderen naar zijn hand. De passage door de Vlaamse Ardennen zorgde voor animo, maar zette de wedstrijd niet in vuur en vlam en Maes won de massaspurt.

Maes werd ideaal afgezet door zijn ploegmaats Matthias Vandewalle, Tijs Delbaere en Bram Van Renterghem, die op tweehonderd meter van de finish de rode loper uitrolde. Mc Lay en Vanlerberghe mochten mee op het erepodium.

Jordy Oliebos nam in Massemen de gele leiderstrui van de rushes over van zijn ploegmakker Thieme Van Ruymbeke. Op de slotdag glipte de trui Oliebos echter door de vingers. Herentalsnaar Jeff Peelaers pakte punten en de trui.

‘Die trui was een doel op zich’, zegt Herentalsenaar Jeff Peelaers. ‘In de Ronde van Vlaams-Brabant snoepte Kevin Peeters me op de slotdag de trui van de rushes af. Dit is een revanche die, wat mij betreft toch, kan tellen.’

Kampioenschap

De slotrit in Herzele werd over een selectieve omloop gereden. Floris Thoré en Andres Saelens gaven de voorzet voor de vlucht van de dag. Matthias Raeymaekers pikte als eerste aan. Na een lange achtervolging, even afgeremd na een lekke band, pikte Nick Bain aan. De voorsprong klom op tot boven de drie minuten.

‘Toen was het link’, vervolgt de Kempenaar. ‘Rutger Roelandts spande de renners van Color Code Biowanze voor de kar. Bij het begin van de drie plaatselijke omlopen was het lied van de koplopers uitgezongen.’

Jeff Peelaers, Ludovic Robeet en Matthias Eversdijk bundelden de krachten en boksten een bonus van een minuut elkaar. De renners van Lotto-Belisol reageerden, maar slaagden er niet in om de kloof te dichten. Robeet toonde zich in het slot. Eversdijk en Peelaers bleven het peloton voor. Mc Lay werd vierde en eindlaureaat.

‘Ik reed op kop toen Robeet op de laatste klim uithaalde. De trui pakken was het belangrijkste’, besluit Peelaers. ‘Opdracht volbracht. Nu trek ik met vertrouwen naar het Belgisch kampioenschap in Tervuren.’

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio