Staatssecretaris: 'Verhaal homoseksuele leerkracht zal nog staartje krijgen'

Brussel - Brussels staatssecretaris van Gelijke Kansen Bianca Debaets (CD&V) aanvaardt niet dat een homoseksuele leerkracht zijn geaardheid moest verzwijgen in een Brusselse school. Debaets waarschuwt dat dit verhaal nog een staartje krijgt.

'Neutraliteit en afstand kunnen nemen van zijn eigen gedrag is een regel in het Brusselse onderwijs', zei Charles Huyghens, directeur-generaal van het Brussels Hoofdstedelijk Onderwijs.

Brussels staatssecretaris van Gelijke Kansen Bianca Debaets (CD&V) is niet akkoord. Debaets onderzoekt de verschillende mogelijkheden om op te treden. 'Want de school is de plek waar kinderen hun persoonlijkheid ontwikkelen, en seksuele geaardheid is daar een deel van. We gaan dit aanpakken.  Ik zoek nog uit of wat dat via campagnes, workshops, of andere zullen doen. Maar we pakken dit zeker aan.'

De schepen van Onderwijs,Faouzia Hariche (PS), is op vakantie. Burgemeester Yvan Mayeur (PS) geeft geen commentaar op de zaak. 

Geert Bourgeois: 'Dit moet ons zorgen baren'

 

Ook Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) is bezorgd om  de reactie van het Brussels onderwijs. 'Humor is een sterk wapen voor de vrije meningsuiting, die de laatste jaren sterk onder druk staat. Dat David Degreef zich niet mag outen moet ons zorgen baren', klonk het tijdens een persconferentie naar aanleiding van de theatertour van Geert Hoste.
 
De homoseksuele David Degreef mocht als leerkracht beginnen in een Brusselse school, maar werd door de directrice aangeraden zich niet te outen. Achteraf verdedigde Charles Huygens, de directeur-generaal van het openbaar onderwijs van de stad Brussel, de houding van de directrice. Onder meer vanuit het gemeenschapsonderwijs en verschillende holebi-organisaties klonken scherpe reacties op het incident. De politieke partij Groen eiste dinsdag een veroordeling door de Brusselse schepen van Onderwijs.
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees