‘Ik haatte hem en wou hem dood, nu is hij mijn beste vriend’

‘Ik haatte hem en wou hem dood, nu is hij mijn beste vriend’

Misschien is politieagent Steve Watt wel het toonbeeld van de ultieme vergiffenis. Zijn nieuwste beste vriend heet Mark Farnham en is de man die hem een tijdje geleden neerschoot met vier kogels en nu een levenslange gevangenisstraf uitzit.

'Op het moment dat ik hem neerschoot, was hij geen mens, maar een object. Maar toen we samen op de spoedafdeling lagen en ik Steve hoorde kermen van de pijn, besefte ik wat ik gedaan had', aldus Farnham. 'Ik haatte hem en wou hem dood’, zegt Steve Watt. ‘Maar naderhand ben ik beginnen nadenken en heb ik hem kunnen vergeven. Nu is hij mijn beste vriend'.

Bemiddelingsprojecten tussen criminelen en hun slachtoffers zijn in de Verenigde Staten geen zeldzaamheid. Ze zijn niet zozeer bedoeld voor de daders, maar wel voor de slachtoffers. Die hebben er immers vaak nood aan om antwoorden te krijgen. 'Vergeven betekent niet dat ze de daden goedkeuren, maar het helpt bij het verwerkingsproces', vertelt bemiddelingsexpert Azim Kamisha, die zelf een tienerzoon verloor.

Bekijk de reportage van ‘Telefacts Zomer’ op donderdag 21 augustus om 22 uur op vtm.

Bekijk meer video's van Telefacts zomer op vtm.be

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees