Zigeuners moeten terrein na amper 24 uur weer verlaten

Gavere -

Een groep zigeuners die maandagavond was neergestreken langs de Schelde in Gavere, zijn dinsdagavond opnieuw moeten vertrekken.

Een 15-tal zigeuners parkeerde hun woonwagens met zowel Franse als Nederlandse nummerplaten maandag rond 19 uur op het terrein achter de brandweerkazerne. De woonwagenbewoners wilden er een week verblijven, maar mochten van burgemeester Hugo Leroy (Open VLD-VOG) maar 24 uur blijven.

Vorig jaar besliste de voltallige gemeenteraad dat zigeuners niet meer welkom zijn in Gavere. De zigeuners lieten er toen in juni, na twee weken verblijf, een vuile troep achter met zelfs uitwerpselen in en rond het sanitaire gebouw. Burgemeester Leroy liet ze nu 24 uur staan omdat ze laat arriveerden. ‘We moeten een beetje menselijk blijven’, vertelt Leroy. ‘Het waren beleefde en vriendelijke mensen. Anders waren ze enkele kilometers verder gereden en krijgen we een kat- en muisspel, wat ook niet de bedoeling is.’

De politiezone Schelde-Leie ging zich samen met de burgemeester informeren. De papieren van de zigeuners bleken in orde en het hele gezelschap verliet zonder incidenten, en na hun afval verzameld te hebben, tijdig het terrein. Burgemeester Leroy denkt er al lang aan om het terrein af te sluiten door middel van een omheining of er borden te plaatsen die duidelijk maken dat het verboden is er te parkeren of te overnachten.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio