Laptop van premier met 'belangrijke gegevens' gestolen

Foto: Photo NewsPhoto News

Brussel - Een dief heeft maandagavond in het centrum van Brussel ingebroken in de dienstauto van Elio Di Rupo, een Audi A6. Terwijl de ontslagnemend premier aan het sporten was en zijn chauffeur naar de boekhandel ging, zag de dief zijn kans schoon en ging er onder meer met een laptop vandoor. 'Het onderzoek loopt en voorlopig is er nog geen verdachte opgepakt', zegt substitute en parketwoordvoerster Ine Van Wymersch.

De inbreker had een zijruitje rechtsachter ingeslagen en was zo in de auto geraakt. Hij klapte de achterbank neer en kreeg toegang tot de koffer.

Kort na de diefstal legde Di Rupo zelf een verklaring af bij de lokale politie Brussel hoofdstad-Elsene. Daarin had hij het onomwonden over zijn laptop met ‘belangrijke gegevens betreffende de binnenlandse politiek en de koninklijke familie’. Welke gegevens precies wordt zorgvuldig geheimgehouden.

Verder ging de dief overigens ook nog aan de haal met een maatpak met wit hemd, een aktetas van Delvaux, een 3G-sleutel en een iPhone-lader. Ook de aktetas bevatte - nog volgens de premier - ‘documenten met belangrijke gegevens over de binnenlandse politiek’.

De woordvoerder van de premier bevestigt de diefstal, maar zegt dat 'het voornamelijk gaat om enkele werkdocumenten en zeker niet om geclassificeerde infromatie of staatgeheimen'. De laptop is bovendien ook grondig beveiligd, aldus de woordvoerder.

De premier is naderhand klacht gaan indienen op het centraal commissariaat van de lokale politie Brussel Hoofdstad/Elsene. Het onderzoek gaat nu zijn gang, maar voorlopig is er nog geen verdachte opgepakt of geïdentificeerd

Lees alles over de diefstal in Het Nieuwsblad van donderdag 21 augustus.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees