Tweede kindervoetbalspeeltuin bij KAC Betekom

Tweede kindervoetbalspeeltuin bij KAC Betekom

Foto: Christoph Jacobs

Betekom - Dit voetbalseizoen start de Betekomse voetbalclub, KAC Betekom voor de 2de maal met een kindervoetbalspeeltuin, gericht op kindjes die geboren zijn in 2009 en 2010.

Vorig seizoen is KAC Betekom gestart met hun kindervoetbalspeeltuin en het bleek meteen een schot in de roos (of het doel). 'Bedoeling van dit initiatief is om kleuters op een speelse manier met voetbal vertrouwd te maken', aldus Christoph Jacobs, één van de voortrekkers van de voetbalspeeltuin. 'We streven eraan kleuters op een speelse manier kennis te laten maken met het voetbalspelletje en dat ze zich in een ontspannen sfeer kunnen ontwikkelen en amuseren, zowel individueel als in groep.  Hierbij wordt er veel aandacht besteed aan de algemene bewegingsvaardigheden en aan de algemene balvaardigheden. Het aanleren van specifieke voetbalvaardigheden komt in een latere fase van de voetbalopleiding aan bod.'

Gezien het grote succes van de eerste voetbalspeeltuin, besloten de organisatoren er een tweede editie aan te breien, die eveneens werd uitgebreid. 'We hebben meer trainers aangeworven om de kindjes te begeleiden in hun eerste sportervaring', aldus nog Jacobs. 'We zullen gebruik maken van onze eigen jeugdspelers die dit super vinden.

Meer info bij christoph.jacobs@telenet.be.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio