Mode

MoMu-expo verhuist naar Groot-Brittannië

MoMu-expo verhuist naar Groot-Brittannië

De tentoonstelling Birds of Paradise in het Antwerpse ModeMuseum sluit zondag de deuren, maar de veren en pluimen worden nog niet meteen opgeborgen. De expo heropent in oktober in het Britse Durham.

De tentoonstelling Birds of Paradise: pluimen en veren in de mode zal van 25 oktober 2014 tot 19 april 2015 te zien zijn in de Fashion & Textile Gallery van The Bowes Museum in Durham, in het noorden van Engeland. Het museum werkt hiervoor samen met MoMu-curatoren Karen Van Godsenthoven en Wim Mertsen.

De expo is een hommage aan ontwerpers zoals Chanel, Alexander McQueen, Christian Dior, Yves Saint Laurent, Dries Van Noten, Jean Paul Gaultier en Ann Demeulemeester die de verenpracht van exotische vogels volop gebruiken of hebben gebruikt bij het bedenken van hun creaties.

In het Antwerpse ModeMuseum opent eind september de tentoonstelling MOMU NU, waarbij een aantal topstukken uit de recentste aanwinsten wordt getoond. Naast grote namen uit de Belgische modescène zoals Walter Van Beirendonck en Veronique Branquinho, zullen ook jongere talenten zoals Christian Wijnants en Peter Pilotto aan bod komen.

Maar ook grote buitenlandse modehuizen zoals Balenciaga en Helmut Lang hebben het museum een aantal silhouetten geschonken. De expositie zal ook extra aandacht schenken aan het werk van de Belgische ontwerper, met silhouetten voor zijn eigen mannenlijn, maar ook zijn werk bij Jil Sander en Dior.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees