Moedig koppel belet dat brutale overvaller ontsnapt

Moedig koppel belet dat brutale overvaller ontsnapt

De krantenwinkel op de Krijgslaan Foto: Google Street View

Wilrijk / Antwerpen -

Een krantenwinkel aan de Krijgslaan in Wilrijk werd woensdagavond overvallen. Dankzij het moedige optreden van een toevallig aanwezig koppel kon de overvaller worden ingerekend.

Woensdagavond rond 17.40 uur probeerde een overvaller de kassa van krantenwinkel De Media aan de Krijgslaan buit te maken. De eigenaar van de winkel, die op dat ogenblik achteraan in de tuin aan het werken was, hoorde zijn vrouw gillen. Toen hij ging kijken, stond hij oog in oog met de overvaller met bivakmuts. Die liet daarop de kassa vallen en rende de winkel uit in de richting van het Heldenplein.

De winkelier zette de achtervolging in en riep naar een voorbijrijdende wagen dat het om een overval ging. In die wagen zat een koppel. De man en vrouw reageerden alert, keerden hun wagen en volgden de verdachte, die naar een geparkeerde auto liep. Het koppel zette hun wagen achter die van de overvaller om te beletten dat die uit de parkeerplaats kon rijden.

Wagen beschadigd

De overvaller trachtte zich toch weg te manoeuvreren. Het voertuig van het koppel raakte daardoor beschadigd. Ondertussen was de winkelier ook aangekomen. De man van het koppel nam de autosleutels uit het contact om te beletten dat de overvaller alsnog zou proberen weg te vluchten.

De vrouw, haar man en de winkelier hielden de verdachte in bedwang tot de komst van de politie. Die arresteerde de overvaller, een 24-jarige Portugees. Hij zal worden voorgeleid op het gerechtshof.

Twee gewonden

De winkelier raakte bij het tegenhouden van de overvaller gewond aan ribben, scheenbeen en armen. Hij is twee dagen werkonbekwaam. Zijn vrouw had in de winkel een paar slagen tegen het hoofd gekregen. Zij werd ook voor verzorging overgebracht naar het UZA. Ze is niet werkonbekwaam. De vluchtauto van de overvaller werd in beslag genomen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees