Tremelo vernieuwt haar wegen

Tremelo - Het Tremelose gemeentebestuur zet een verdere stap in de vernieuwing van haar wegen. Zo worden in de nabije toekomst de Hooiveldweg, de Wijnbergstraat, de Eikenboslaan en de Emiel Vanderveldestraat heraangelegd. En gaan ook de werken in de Nobelstraat een volgende faze in.

Met het doorsturen van het aanbestedingsdossier naar het studiebureau komt stilaan de start van de wegenwerken in de genoemde vier straten in zicht. 'We hopen eerstdaags bericht te krijgen van de aanduiding van de aannemer', aldus burgemeester Paul Dams (Open VLD). 'Intussen hebben we al vergaderingen belegd met de nutsmaatschappijen om zo snel mogelijk met de werken te kunnen starten. De kosten voor de vernieuwing van de straten zijn immers beter meegevallen dan oorspronkelijk gevreesd, waardoor niets ons nog in de weg staat om eraan te beginnen.' Vooral de Vanderveldestraat en de Wijnbergstraat verkeren volgens de burgemeester al geruime tijd in een zeer slechte staat, waardoor vernieuwing zich opdrong. Al zullen de bewoners nog niet meteen van alle ellende verlost zijn. 'De werken zullen inderdaad de nodige verkeershinder met zich meebrengen', aldus nog de burgemeester. 'Hoe groot die verkeershinder zal zijn, kunnen we nu nog niet met zekerheid zeggen. Het hangt van de aannemer af of hij de straat volledig of deels zal openleggen.' De burgemeester hoopt nog dit jaar met de werken te kunnen starten.

Ook de grootscheepse wegenwerken in de Nobelstraat gaan intussen gestaag verder. 'We zitten hier helemaal op schema', aldus nog Dams. 'Rond half september zal een asfaltlaag tot aan de BKO Bonten Os worden gelegd.  Nadien zal verder riolering worden gelegd, waardoor de helft van de baan zal worden opengelegd, om plaatselijk verkeer steeds toe te kunnen laten.'

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio