Hartpatiëntje Noah overleden

Voeren -

Het hartpatiëntje Noah De Schepper (4) uit Voeren is deze middag rond 13 uur losgekoppeld van de hart-longmachine en zachtjes heengegaan. De jongen onderging twee weken geleden een harttransplantatie. Doordat de dappere kleine man zo lang op een geschikt donorhartje had moeten wachten, traden er al meteen na de operatie complicaties op. De jongen werd in een kunstmatige coma gehouden en aan een long-hartmachine gekoppeld. Na een hevige overlevingsstrijd werd de dappere jongen uiteindelijk getroffen door verschillende hersenbloedingen.

‘Lieve mensen, als papa van Noahtje wil ik jullie nogmaals bedanken voor de enorme steun die we de hele tijd hebben gekregen. Noah zijn toestand is slecht, zijn hersenbloeding wordt steeds groter, maar zijn hartje klopt zelfstandig. Dat is het ergste aan de hele situatie. Op medisch vlak kunnen ze niets meer doen. We moeten wachten totdat hij zelf wil gaan’, liet vader Frank via de Facebookpagina ‘Noah’s Ark’ weten.

‘Ze mogen hier niets doen om hem te laten gaan. Er is geen overlevingskans voor onze kleine piraat. De hersenen zijn zo zwaar beschadigd dat hijzelf helemaal geen levenskwaliteit meer heeft. Zoals de prof ons vorige week al meedeelde: ‘Noah is oprecht in de operatiekamer gegaan en we moeten hem oprecht laten gaan’. Zijn mooie glimlach zal voor altijd herinnerd worden bij iedereen. Kleine piraat, mama en papa blijven bij jou en steunen je in je eigen beslissing. Neem je rust en slaap zacht, wij gaan je voor altijd heel erg missen. Je bent en blijft onze liefste schat. Je mama en papa.’

Noahtje leed aan een levensbedreigende hartafwijking waardoor een harttransplantatie noodzakelijk was. De ouders verhuisden naar het Duitse Giessen waar een gespecialiseerd ziekenhuis de beste zorgen voor Noah voorzag. Na negen maanden van bang afwachten werd er eindelijk een geschikt donorhartje voor Noah gevonden, maar na een operatie die van maandag 9 uur tot dinsdag 6 uur duurde, bleek de rechterhelft van het nieuwe hartje stilgevallen, waardoor Noah aan de hart-longmachine moest.

Maar de vierjarige jongen toonde dat hij een echte vechter was, een dappere piraat die wilde leven. Hij vocht twee weken lang voor zijn leven, en het leek erop dat Noahtje, gesteund door ruim 18.000 Facebookvolgers die dagelijks kaarsjes voor hem brandden, het ook zou halen. Zijn toestand ging er met kleine stapjes op vooruit, de lichtpuntjes volgden elkaar op voor de ouders. De dokters besloten Noahtje vandaag, donderdag 21 augustus 2014, volledig los te koppelen van zijn long-hartmachine.

Die stap mocht Noah echter nooit zetten. De jongen werd gisteren getroffen door een hersenbloeding. Na een spoedoperatie traden er opnieuw hersenbloedingen op, waarop de dokters niet anders konden dan de strijd te staken. De jongen is uiteindelijk op donderdag 21 augustus, omringd door zijn ouders, zachtjes heengegaan.

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees