Kenia is een van de eerste landen waar safari’s werden ondernomen. Vroeger stonden safari’s gelijk aan jagen: hoe meer dieren gedood, hoe beter. Nu staat het gelijk aan zoveel mogelijk dieren zién, en dan vooral de Big 5. Hoewel de naam anders doet vermoeden, gaat het niet om de vijf grootste dieren in Afrika, wel om de vijf dieren die het moeilijkst waren om te voet op te jagen.

Om die te spotten, wordt automatisch gedacht aan het wereldberoemde Masai Mara Park. Maar je hoeft niet per se naar dit meest bezochte park van Kenia gaan om de Big 5, soms zelfs van heel dichtbij, te kunnen bewonderen. Kenia heeft namelijk ook enkele minder bekende en minder toeristische, maar daarom niet minder mooie parken en wildreservaten waar leeuwen, luipaarden, buffels, neushoorns en olifanten vrolijk in het rond lopen.

Wij mogen zelf de proef op de som nemen en trokken naar centraal Kenia, een regio die minder vaak wordt aangedaan door toeristen dan de meer zuidwestelijke kant van het land. We combineren drie parken, het Samburu-reservaat, Solio Ranch en Aberdare NP, die vlakbij de evenaar liggen om op die manier zoveel mogelijk dieren te spotten, maar ook, en vooral, om te kunnen proeven van de diversiteit aan Keniaanse landschappen.

Lees het verslag in de weekendkrant van Het Nieuwsblad van zaterdag 23 augustus 2014

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees