Zulte Waregem en Westerlo aanvaarden schorsingen

Zulte Waregem en Westerlo aanvaarden schorsingen

Karel D'Haene Foto: Photo News

Zulte Waregem en speler Karel D’Haene aanvaarden de minnelijke schikking van één speeldag schorsing en 400 euro geldboete, die hen op maandag gedaan werd door het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Dat meldt Cedric Tack, perswoordvoerder van Zulte Waregem.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Zulte Waregem moest afgelopen weekend in eigen stadion genoegen nemen met een puntje tegen neo-eersteklasser Moeskroen-Péruwelz, en dat hadden zelfs nul punten kunnen zijn als Karel D’Haene in het slot van de wedstrijd niet aan de noodrem had getrokken. Moeskroen-spits Abdoulay Diaby kon alleen op het doel van Sammy Bossut af, maar werd nog net voor het ingaan van het strafschopgebied onderuitgehaald door D’Haene, die zo een ultiem tegendoelpunt vermeed, maar wel een logische rode kaart kreeg van scheidsrechter Frederik Geldhof.

Het Bondsparket vond de rode kaart voldoende om D’Haene een speeldag schorsing voor te stellen, iets waar de West-Vlamingen nu mee akkoord gaan. Het gevolg is dat er geen beroep kan gedaan worden op de diensten van de verdediger in de komende competitiewedstrijd op het veld van neo-eersteklasser KVC Westerlo, op zaterdag 30 augustus.

Ook Westerlo moet speler missen

En ook tegenstander Westerlo zal een schorsing aanvaarden: ook Maxime Annys zal één speeldag geschorst worden. De verdedigende middenvelder bokste afgelopen weekend in de partij tegen Standard (2-2 gelijkspel) een bal uit het doel. Uiteraard kreeg Annys na zijn doelmanactie meteen een rode kaart van scheidsrechter Serge Gumienny. Het Bondsparket van de voetbalbond deed de Kemphanen maandag vervolgens een schorsingsvoorstel van één wedstrijd effectief, met een bijkomende geldboete van 400 euro.

‘Wij gaan die sanctie aanvaarden’, zegt Wim Van Hove, bestuurslid van Westerlo, in naam van de club. Het gevolg is dat KVC Westerlo geen beroep zal kunnen doen op Maxime Annys tegen Zulte Waregem.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.