Twee Zuid-Amerikanen op weg naar Club Brugge

José Izquierdo Foto: Twitter

Zoals verwacht heeft Club Brugge vandaag werk gemaakt van de transfer van José Izquierdo (22) en Felipe Gedoz (21). Izquierdo is een Colombiaan die zal overkomen van het Colombiaanse Once Caldas. Felipe Gedoz is een Braziliaan die actief is bij de Uruguayaanse eersteklasser Defensor Sporting. Beide spelers zijn flankaanvallers. Zij moeten het vertrek van Maxime Lestienne (Qatar) opvangen en de aanvallende leemte bij Club opvullen.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

José Izquierdo

 De Colombiaanse flankaanvaller José Izquierdo poseerde vandaag op Twitter terwijl hij een contract tekent samen met Club-medewerker Dévy Rigaux. Er is sprake van een transfersom van ongeveer 3,7 miljoen euro, waarbij Club tachtig procent van de transferrechten krijgt. Izquierdo komt over van het Colombiaanse Once Caldas. Daar scoorde hij dit jaar 9 goals in 24 competitiematchen. Hij gold er vorig seizoen als dé revelatie van de Liga Postobon.

Izquierdo wilde koste wat het kost in Europa voetballen om zijn grote droom te realiseren: uitkomen voor Real Madrid. Club Brugge van zijn kant heeft goede ervaringen met Colombia. De transfer van Carlos Bacca was een succes.

Felipe Gedoz

Ook de transfer van Gedoz lijkt in kannen en kruiken. Dat meldt zijn voormalige werkgever, de Uruguyaanse eersteklasser Defensor Sporting, op zijn website. 'Felipe Gedoz vertrekt donderdag naar Europa. De transfer is voltooid. Club Brugge krijgt 65% van de transferrechten', staat er te lezen. De Braziliaan ontpopte zich vorig seizoen tot een basisspeler in Uruguay. Hij scoorde er 7 competitiegoals en 4 doelpunten in de Copa Libertadores. 

Opvolgers Lestienne

Bij Club Brugge moeten Izquierdo en Gedoz de opvolgers worden van Maxime Lestienne, die wellicht naar Qatar verhuist. Ook Vadis Odjidja verlaat meer dan waarschijnlijk nog voor 1 september de West-Vlamingen. Hij is op weg naar de Engelse tweedeklasser Norwich. 

'Zuid-Amerikanen hebben een aanpassingsperiode nodig, het is nooit zeker dat ze hun draai vinden in de club of in ons land', vertelde Club-trainer Preud'homme vandaag op een persconferentie. 'Maar het gaat om aanvallende spelers die ook individuele kwaliteiten hebben. Zich aanpassen aan ons spel zal natuurlijk wel even duren.'

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.