Het wordt warmer en droger de komende dagen

Het wordt warmer en droger de komende dagen

FRANK DEBOOSERE

Augustus 2014 wordt een kletsnatte maand, maar er is licht aan het eind van de tunnel. Na enkele licht wisselvallige dagen zien we in het weekend een uitloper van het hogedrukgebied van de Azoren onze richting uitkomen. Dat is het signaal voor een weersverbetering, met zonniger en zachter weer.

Vandaag moeten we nog een zwakke regenzone verwerken. Het systeem schuift in de loop van de dag langzaam van west naar oost over ons land. Gelukkig is de regenzone niet actief. Meer dan wat lichte regen of een bui zit er niet in. Na de middag wordt het in het westen opnieuw droog en verschijnen er stilaan enkele opklaringen. De zwakke tot matige zuidwestenwind waait zachtere lucht naar ons land: maxima rond 21 graden.

Vannacht verdwijnt het regenweer geleidelijk richting Duitsland. Er komt een droge periode met vanuit het westen opklaringen. Tegen de ochtend dienen zich aan zee wel nieuwe buien aan. Minima rond 13 graden.

Vrijdag is er vooral in het centrum en het oosten van het land kans op een regenbui. Maar er zijn zeker ook droge perioden en af en toe schijnt de zon. Maxima rond 21 graden.

Ook zaterdag wordt het licht wisselvallig: opklaringen, wolkenvelden en vooral in het noorden kans op een bui.

Vanaf zondag nemen we een optie op droog weer. ’s Ochtends is er kans op nevel en mist. Na het verdwijnen van het ochtendgrijs genieten we vooral na de middag van een late zomerzon. Het kwik haalt 20 graden.

Maandag en dinsdag wordt het nog wat zachter.

Corrigeer

IN HET NIEUWS.

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees