Eerste speeltuin voor kinderen met beperking

Eerste speeltuin voor kinderen met beperking

De nieuwe toestellen werden meteen goedgekeurd door de kinderen van vakantiespeelplein Joepie. Foto: yds

Halle -

De nieuwe speeltuin aan sporthal De Bres in Halle is klaar. Kinderen van het vakantiespeelplein Joepie mochten de speeltuin openen. De toestellen zijn ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

‘De speeltuin is opgedeeld in drie grote zones: een zandbak met allerlei speelmogelijkheden, een speeltuin voor kleuters met een vogelnestschommel, een glijbaan en klimtoestel en een zone voor kinderen ouder dan zes jaar in het thema jungle waar ze zich avontuurlijk kunnen uitleven op allerlei klimtoestellen. Het gaat hier om een investering van bijna 120.000 euro’, vertelt schepen van Jeugd Johan Servé (SP.A).

Rolstoelvriendelijk

Bijzonder aan de speeltuin aan De Bres is dat het de eerste speeltuin in Halle is die toegankelijk is voor kinderen met een beperking. ‘De opstapjes zijn zo laag mogelijk gehouden en de zone is bereikbaar met een rolstoel. In de vogelnestschommel kunnen ook kinderen met een beperking plaats nemen’, zegt Johan Servé.

En de stad heeft nog plannen om zijn speeltuinen verder te vernieuwen. ‘Dit jaar hebben we geïnvesteerd in nieuwe speeltoestellen in het Warandepark in Essenbeek, in het Elisabethpark in Halle, in het Windmoleke en aan de sporthal Paul Bricout in Lembeek. In 2015 komen het speelplein Joepie en Hondzocht aan de beurt. In 2016 krijgt het Heuvelpark een speeltuin en wordt het speeltuintje Hippel vernieuwd. In 2017 vernieuwen we in het Kriekenveld en in de Korre en in 2018 in het Octaafke in Buizingen’, besluit Johan Servé.

Voor meer foto‘s, kijk ook op www.nieuwsblad.be/halle

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio