Sterkhouder Orica-GreenEdge vrijuit na positieve dopingcontrole

Sterkhouder Orica-GreenEdge vrijuit na positieve dopingcontrole

Daryl Impey Foto: AFP

Goed nieuws voor Orica-GreenEdge: de Australische ploeg mag haar Zuid-Afrikaanse sterkhouder Daryl Impey opnieuw laten koersen. Dat heeft de ploeg vrijdag bevestigd op zijn website.

Wielrennen op Sportwereld.be

Begin juli raakte bekend dat Impey in februari positief getest had op probenecide, een dopingmaskerend middel. De positieve controle dateerde van 6 februari 2014, nadat hij de Zuid-Afrikaanse tijdrittitel had behaald. De tegenanalyse had het A-staal bevestigd. Orica-GreenEDGE had zijn renner vandanaf op non-actief gesteld tot de zaak was afgehandeld. Dat is nu het geval.

‘Ik ben ontzettend opgelucht dat ik opnieuw kan fietsen en dat ik niet geschorst word’, aldus Impey, die zijn onschuld steeds staande heeft gehouden. ‘Ik had vertrouwen in mijn verdediging en ik ben dankbaar dat ik de kans gekregen heb om mijn naam te zuiveren.’

Ook Orica zelf is tevreden. ‘We zijn blij dat Daryl vrijgesproken is. Hij is een heel belangrijke pion voor ons en we zijn tevreden met de manier waarop hij deze hele zaak heeft beleefd. We zullen hem zo snel mogelijk opnieuw laten koersen’, stelde algemeen manager Shayne Bannan.

De 29-jarige Impey was de eerste renner van het Afrikaanse continent die erin slaagde de gele trui in de Tour te dragen (twee dagen in 2013).

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.