Wielerbelofte Igor Decraene overleden na aanrijding door trein

Een donderslag bij heldere hemel: wielrenner Igor Decraene (18) is zaterdagmorgen overleden nadat hij werd aangereden door een trein, en niet door zelfdoding zoals eerder werd beweerd. De jonge Belgische belofte werd vorig jaar nog wereldkampioen tijdrijden bij de junioren.

Wielrennen op Sportwereld.be

Igor Decraene is zaterdagmorgen rond half zes overleden nadat hij werd aangereden door een trein. Het ongeval gebeurde in de baan van een trein die aan volle snelheid reed. Verder heerst er wel nog grote onduidelijkheid over de precieze omstandigheden van zijn dood. Volgens de Waregemse politie gaat het niet om een geval van zelfdoding, zoals het eerst in zijn omgeving klonk. Dat wil het parket van Oost-Vlaanderen afdeling Gent evenwel niet gezegd hebben: het onderzoek loopt nog steeds, zo klinkt het zondag. Het parket sluit dus geen enkele piste uit.

Zijn club, de Tieltse Renners, sprak op Facebook van een 'smartelijk ongeval': 'We melden u met droefheid dat wereldkampioen Igor Decraene is overleden na een smartelijk ongeval. Onze gedachten zijn bij zijn ouders, broers en familie, we wensen hen veel sterkte toe. Igor we waren zo trots dat we u mochten kennen als renner maar vooral als een supergast. RIP Igor eeuwige wereldkampioen'

Decraene kroonde zich op 24 september 2013 in het Italiaanse Firenze nog tot wereldkampioen tijdrijden bij de junioren. Dit jaar werd hij provinciaal en Belgisch kampioen tijdrijden, maar kon hij door een knieblessure en operatie niet deelnemen aan het EK in juli. Hij was wel geselecteerd voor de tijdrit op het komende WK in het Spaanse Ponferrada.
 
Eind november 2013 werd Decraene bij de verkiezing van de Kristallen Fiets nog uitgeroepen tot beste jongere en op het Sportgala eindigde de talentvolle renner als tweede in de verkiezing van Beloftevolle Jongere van het Jaar. Hij gold als één van de grootste Belgische wielertalenten en had voor volgend seizoen een contract getekend bij het beloftenteam van Omega Pharma-QuickStep.
 
De jonge wielrenner zou over een paar weken beginnen aan een bachelor landbouw, die hij zou combineren met zijn carrière als wielrenner. Voor het volgend seizoen had hij een contract getekend bij het beloftenteam van Omega Pharma-Quickstep.

Igor Decraene pakt de wereldtitel tijdrijden bij de junioren in Firenze:

Een blije Igor Decraene na zijn wereldtitel in Firenze:

 

Corrigeer

MEER NIEUWS