Kenneth Van Rooy wint Topcompetitie 2014

Kenneth Van Rooy is de eindwinnaar in de Topcompetitie 2014. De belofte van Lotto-Belisol had zaterdag in Templeuve genoeg aan een veertiende plaats in de negende en laatste manche.

Wielrennen op Sportwereld.be

Kenneth Van Rooy had de situatie onder controle. ‘Ik zat in een achtervolgende groep en sprintte naar de veertiende stek. Ik wist dat dat voldoende was. Mijn seizoen was gemiddeld tot nu toe, maar heb nu toch een succes weten boeken. Mijn plan is nu nog een jaar te blijven bij Lotto-Belisol in de U23 en mijn opleiding af te hebben in 2015.’

Het podium in de laatste rit bestond zaterdag uit Olivier Naesen (Cibel), de Pool Lukasz Wisniowski en Gaëtan Bille. Naesen was in de spurt te sterk voor de twee medevluchters. ‘Ik heb het tactisch gespeeld om mijn zesde overwinning van het seizoen te kunnen halen’, verklaarde Olivier Naesen, die als derde eindigde in het algemeen klassement. De 24-jarige is momenteel stagiair in het Lotto-Belisol-team, maar komt in 2015 uit voor het team van Topsport-Vlaanderen. ‘Ik heb een tweejarig contract getekend bij Top Sport-Vlaanderen, waar ik de oudste word van de neo-profs.’

De Topcompetitie ontplooide zich over 9 etappes: Kattekoers (16/03), Circuit de Wallonie (11/05), Grand Prix Criquielion (07/05), Memorial Van Coningsloo (08/06), Flèche Ardennaise (22/06), Omloop Het Nieuwsblad (05/07), tijdrit in Borlo (13/07) Antwerpse Havenpijl (8.10) en de Grand Prix des Merchants Templeuve (30/08).

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.