Voltallige cast én VRT steunen project

‘Opnames tweede Kampioenen-film in zomer 2015’

‘Opnames tweede Kampioenen-film in zomer 2015’

Foto: pn

Nadat vorige week bekendgeraakt was dat er plannen zijn voor een tweede F.C. De Kampioenen-film, lijkt niets het project nog in de weg te staan. ‘De VRT heeft groen licht gegeven en alle acteurs hebben toegezegd. Volgende zomer willen we draaien’, zegt Herman ‘Marcske’ Verbruggen.

Vorige week kon u al lezen dat er plannen op tafel liggen voor een tweede F.C. De Kampioenen-film. Regisseur en producent Erik Wirix bevestigde het nieuws toen na maanden speculatie, al kwam het niet als een verrassing. Kampioen Zijn Blijft Plezant, de eerste langspeelfilm, tekende in december vorig jaar voor het beste openingsweekend ooit voor een Belgische film en kon midden februari afkloppen op 750.000 bioscoopbezoekers.

Intussen is duidelijk dat ook de volgende hordes voor een vervolg zijn genomen en lijkt niets het project nog in de weg te staan. ‘De VRT heeft groen licht gegeven. Broodnodig, want zonder hun steun stopte het verhaal hier’, vertelt Herman ‘Marcske’ Verbruggen. ‘Bovendien hebben voorlopig alle acteurs toegezegd voor het vervolg.’

‘We mikken voor de film op 2015, omdat we dan de 25ste verjaardag van F.C. De Kampioenen vieren. Dat betekent: volgende zomer opnemen en tegen de winter in de zalen’, zegt Verbruggen.

Lees in Het Nieuwsblad van maandag 1 september waarom Herman Verbruggen de film 'een berekend risico' noemt

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees