Mpoku blijft bij Standard

Mpoku blijft bij Standard

Foto: Belga

Het belooft nog een drukke dag te worden op Sclessin. Zaterdag al kondigde Standard de komst van Eyong Enoh aan. Vandaag volgt Jonathan Viera. Mpoku tekent voor Al Arabi, maar doet het seizoen uit in Luik en Marquet kan naar Ajax.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Zaterdag al maakte Standard de transfer van ­Eyong Enoh bekend. De 28-jarige Kameroense verdedigende middenvelder komt over van het Turkse Antalyaspor en tekende voor twee seizoenen. Enoh streek in 2008 bij Ajax neer. In vijf seizoenen speelde hij er 149 wedstrijden, maar twee jaar geleden belandde hij er op een zijspoor.

In het spoor van Enoh tekent ook Jonathan Viera nog vandaag een contract voor Standard. De 24-jarige Spanjaard komt voor 2 miljoen over van Valencia.

Paul-José Mpoku gaat dan toch in op het riante voorstel van het Qatarese Al Arabi. De club van Ezekiel vond eerder al een akkoord met Standard. De Qatarezen zijn bereid de 4 miljoen euro te betalen die in de clausule van het contract van Mpoku werd opgenomen. Gisteren vertrok Mpoku meteen na de wedstrijd richting Qatar. Hij legt er vandaag zijn medische testen af en tekent zijn contract. Toch doet hij gewoon het seizoen uit in Luik, want Al Arabi leent hem meteen weer uit aan Standard.

Het laatste dossier is dat van François Marquet (19). Standard heeft een akkoord met Ajax om hem voor één seizoen uit te lenen, met aankoopoptie. Tot slot raakte ook bekend dat Standard Frédéric Bulot tot het einde van het seizoen uitleent aan Charlton Athletic.

Corrigeer