Leuvens gemeenteraadslid wil wifi bannen uit basisscholen en crèches

Leuven -

Het Leuvense gemeenteraadslid Mich De Winter (SP.A) pleit voor een volledig ban op wifi in alle kinderruimtes zoals crèches en basisscholen. Volgens hem zijn mogelijke gezondheidsrisico’s voor de kinderen zo uitgesloten.

Volgens De Winter zijn experts, maar ook de Raad van Europa het er al langer over eens dat jonge kinderen een bijzondere aandachtsgroep zijn voor langdurige blootstelling aan straling. Hij verwijst naar het Gentse stadsbestuur dat onlangs nog aankondigde om voortaan voorzichtiger met wifi- installaties in scholen en kinderdagverblijven om te springen.

‘Het Leuvense stadsbestuur heeft altijd wifi steeds preventief uit de kinderdagverblijven en het basisonderwijs geweerd’, zegt hij. ‘Deze voorzorgsmaatregelen neemt het bestuur stad in acht omdat de gevolgen van mogelijk stralingsgevaar niet meteen waarneembaar zijn. Daarom wordt in Leuven het motto better safe, than sorry gehanteerd.’ De Winter benadrukt dat het niet de bedoeling is dat in tijden van pc’s, digitale borden en tablets in de klas, de scholen een stap terug zetten. ‘Maar veel applicaties en digitaal materiaal hebben na het downloaden geen internetverbinding meer nodig. Indien dit wel het geval is, kan dit nog steeds via een vaste internetaansluiting.’ De Winter roept het Leuvense stadsbestuur op om een charter voor crèches en basisscholen op te stellen zodat alle Leuvense instellingen op die manier het gebruik van wifi aan banden leggen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio