App van buschauffeur vertelt reizigers wanneer ze moeten uitstappen

App van buschauffeur vertelt reizigers wanneer ze moeten uitstappen

Christophe Hollebeke ontwikkelde de app omdat hij als buschauffeur vaak met reizigers te maken had die hun halte misten. Foto: vln

Adinkerke - Applicaties voor de smartphone die melden wanneer de volgende bus of tram aankomt die bestaan al langer. Maar Christophe Hollebeke, een busschauffeur uit Adinkerke, ontwikkelde nu zelf een app die je verwittigt wanneer je moet afstappen.

Wie is het nog niet overkomen? Je neemt een onbekende bus- of tramlijn en voor je het weet, ben je de halte waar je moet afstappen voorbij. Zelfs op een vertrouwde lijn kan het al eens gebeuren dat in een moment van verstrooidheid je de juiste halte mist.

Christophe Hollebeke, zelf buschauffeur op lijnen 68 en 69 bij vervoersmaatschappij De Lijn, heeft daar nu iets op gevonden. Hij ontwikkelde Halte Alarm, een applicatie voor de smartphone. ‘Nadat je via een zoekfunctie een halte als bestemming hebt aangeduid, activeert de app de gps om je locatie te bepalen en je te tonen hoever je nog van de gekozen halte af bent. Als je de halte nadert, krijg je een alarmsignaal in de vorm van een geluid en een trilling van je toestel. Zo simpel is het’, zegt Christophe.

De app kan je gratis downloaden in de Google Play Store. Lees meer in Het Nieuwsblad Oostende-Westhoek van woensdag 03 september.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio