BasketbalVROUWEN 2de landelijke - Nathalie Cottry Tigers Evergem

‘Behoud wordt ons eerste doel’

Evergem -

Voor Tigers Evergem zit de voorbereiding erop. Zij starten komend weekend de competitie met de streekderby tegen nieuwkomer Bavi Gent. ‘Ik ben blij dat het nieuwe seizoen eindelijk start’, klinkt het bij Nathalie Cottry.

‘Voor mij heeft de voorbereiding lang genoeg geduurd. De voorbije maand hebben we goede en minder goede wedstrijden met elkaar afgewisseld. De laatste matchen waren van een minder niveau en dat brengt ons met de voeten op de grond. Ik denk dat we klaar zijn voor onze eerste thuiswedstrijd’, zegt Cottry.

Tigers Evergem heeft weinig transfers gedaan en kan dus verder bouwen op vorig seizoen en misschien wel mikken naar een plaats in de middenmoot.

‘Dat dachten we aanvankelijk ook, maar die ambitie hebben we ondertussen toch moeten bijstellen’, zucht Nathalie. ‘Met de komst van Aurélie De Baerdemaeker wilden we vooral onze kern in de breedte versterken. We hadden echter niet gerekend op het plotse vertrek van Axelle De Paepe en het afhaken van Isabelle Cnudde. Daarenboven is onze reeks met de komst van Bavi Gent en Houtem alleen maar sterker geworden. Ik denk dat het behoud onze eerste doelstelling moet worden’, zegt Cottry, die er met haar 39 lentes graag nog een jaartje bij doet.

‘Ik beleef er nog altijd plezier aan, op en naast het terrein. Toch wordt het, nu de kinderen ook hun hobby's hebben, wat moeilijker wordt om alles te combineren. Misschien wordt het na dit seizoen toch eens tijd om te denken aan afscheid nemen.’

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.