Speelpleintjes moeten netter en ruimer

Hoeilaart -

Uit een enquête over de speelpleintjes, blijkt dat de inspanning van het gemeentebestuur gewaardeerd wordt, maar dat er toch nog werkpunten zijn.

Meer dan 400 Hoeilanders vulden begin dit jaar de enquête in over de drie speelterreintjes van Hoeilaart centrum: Koldam, Mariën en Park. Uit de antwoorden blijkt dat de drie terreintjes, en vooral dan Koldam en Park, heel erg gewaardeerd worden. Maar perfect zijn ze natuurlijk niet, en de inwoners menen dat er nog een en ander verbeterd kan worden. Zo storen de inwoners zich het meest aan zwerfvuil. Ook de huidige speeltoestellen opfrissen, nieuwe toestellen bijplaatsen en zorgen voor meer variatie zijn vragen van de inwoners.

‘Onze plannen en acties van de afgelopen maanden sluiten eigenlijk perfect aan bij de resultaten van de enquête’, zegt schepen van jeugd Joris Pijpen (Open VLD). ‘De resultaten zijn naar de provincie gestuurd en we halen zo een 10.000 euro aan subsidies binnen. Hiermee gaan we het speelplein in het park uitbreiden met natuurlijke speelelementen. Op het speelterrein Koldam werd voor het begin van de zomervakantie een nieuwe schommel geplaatst en ook de zandbakken werden er onder handen genomen.’

Nu is het dus het speelplein aan de Mariënparking dat nog het meeste verbetering kan gebruiken. ‘Nog deze maand gaan we samenzitten met de architect en de verschillende diensten om de plannen daarvoor te bespreken. Ons doel is om er extra eco-educatieve in interactieve installaties te plaatsen. Een van de ideeën daarvoor zijn energie-genererende fitnesstoestellen’, aldus Joris Pijpen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio