Deens bedrijf is grootste speelgoedfabrikant ter wereld

Lego steekt Barbie voorbij

Lego steekt Barbie voorbij

Opzij Barbie. Nu is het Lego-tijd. Foto: rr

In de eerste zes maanden van dit jaar zag de Deense speelgoedfabrikant Lego de inkomsten fors stijgen. Lego steekt zo Barbie-producent Mattel voorbij en mag zich de grootste speelgoedfabrikant ter wereld noemen.

De Deense speelgoedfabrikant haalde in het eerste half jaar van 2014 ruim anderhalf milard inkomsten binnen, goed voor een stijging van 11 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Die spectaculaire omzet- én winststijging zorgt ervoor dat Lego nu groter is dan Barbie-producent Mattel en dus de grootste speelgoedfabrikant ter wereld is, al is het maar met 1 procentje. De meest opmerkelijke groei werd genoteerd in China, waar de verkoop met maar liefst 50 procent steeg.

Het huidige succes is vooral te danken aan de Lego-film die begin dit jaar de bioscopen veroverde. Wereldwijd haalde de animatiefilm meer dan 360 miljoen euro binnen en ook de merchandising verkocht als zoete broodjes.

Het is dan ook niet verrassend dat Lego zich in de toekomst nog meer op de filmwereld zal richten. In 2017 komt het vervolg op ‘The Lego Movie’ uit en volgend jaar is er ook al een prent geplant rond de Ninjago, de ninja-figuurtjes van Lego. Later dit jaar zal ook de eerste Lego-film nog op dvd verschijnen.

86 blokjes

Het is maar zeer de vraag of dat genoeg zal zijn om een heel jaar lang de grootste speelgoedfabrikant ter wereld te blijven. Lego ligt maar 1 omzetprocentje voor op Mattel en hoewel later dit jaar de dvd van de eerste Lego-film nog uitkomt, zal het succes van de prent toch wat verminderen. ‘We zien wel’, zegt ceo Jørgen Vig Knudstorp. ‘We zijn alvast al heel erg blij met deze resultaten.’

Een leuk weetje: Lego beweert dat het op dit moment gemiddeld 86 steentjes verkocht heeft voor elke persoon op aarde. Als u weet dat er dat momenteel ruim 7 miljard zijn, kan u zelf het rekensommetje maken...

Corrigeer

NIEUWS